Sabtu, 13 Julai 2013

sold






video

Flat Face Persian
age : 1 year ++
Gender:Male
toilet trained
Feeding on Iams food
Long hair, thick fur, big head form, big bone. very healthy!
color: orange
dah pandai mating sesuai di buat baka
price :rm 1500 nego
SMS or Whatsup me
01123858623 (khairol)

Isnin, 24 Jun 2013

handphone hilanggggggggggggggggggg

maaf untuk semua pelangan LCH...handphone sy telah hilang sebentar td...segala urusan boleh hubungi terus cik haslina di talian 017 2592705 .sebarang kesulitan amat di kesali...sekian....

Sabtu, 8 Jun 2013

Tahukah anda?


Bagi sesetangah owner kucing pasti akan berdepan situasi begini, anak bulus yang xtive,tiba-tiba menjadi pendiam dan makin kurus.

Kenapa boleh jadi begitu,ini kerana anak kucing kurang antibodi dalam badan ,ini menyebabkan mereka mudah jatuh sakit, contoh demam. anak kucing yang demam jika tidak di rawat boleh membawa maut.

Bagaimana nak merawat,hantar vet sure vet akan ckp dia x boleh nak buat apa2 sbb terlalu kecil. Jangan risau setiap penyakit pasti ada cara merawatnya.

LCH bg tips untuk anda yang pernah tau sedang menghadapi situasi begini..

apa yang anda perlu buat ialah, beli glukolin atau lebih di kenali sebagai glukosa dan beri kepada anak kucing kita. Kenapa glukosa? Ini kerana glukosa memberi tenaga sampingan untuk anak bulus kita. oleh kerana anak bulus kita x ada tenaga maka kita lah kena menyuapkan mereka dengan mengunakan syringe.

Selain itu anda juga perlu bagi susu untuk menambahkan tenaga. Tapi susu apa? jangan pulak kita bagi susu dutch lady beperisa choc or strawberry ,anlene atau susu soya jagung. Ini kerana susu-susu tersebut mempunya laktosa yang sukar di hadam oleh kucing. berilah kucing susu khas untuk mereka.

Tapi jika anda telah membuat semuanya dan anak kucing masih sakit, makin terimalah qada tuhan,kita mungkin mampu merancang dan berusaha tapi allah lebih tahu apa yang terbaik untuk hambanya. jadi kita harus berusaha dan serahkan pada allah selebihnya. 

Ahad, 2 Jun 2013

sold


semi flat persian
untuk di jual,
sangat manja,
litter train,
makan iams kitten
gender:female
d.o.b:  23.04.2013 
mom:DLH
dad:flatface persian
price :600
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)
(http://littlecathousekl.blogspot.com/)

semi flat persian
untuk di jual,
sangat manja,
litter train,
makan iams kitten
gender:female
d.o.b:  23.04.2013 
mom:DLH
dad:flatface persian
price :600
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)
(http://littlecathousekl.blogspot.com/)

Jumaat, 31 Mei 2013

Pati Minuman Mata Kucing

Ingin merasai air mata kucing.Boleh dapatkan pati mata kucing dengan saya. Rasa manis2 buahnya,dan yang paling best pati mata kucing ini penuh dengan isi buah mata kucing ,longan, kurma & cendawan..mmg sesuai di minum ketika waktu panas & paling best sesuai juga di buat lai chi kang, memana cik akak yg nak pikat si suami yg gemar minum  lai chi kang...boleh beli pati nie gerenti sedap....=)

Pati Minuman Mata Kucing
RM 20 (850ml)
Kandungan:

-buah longan/ buah mata kucing
-kurma merah
-perasa buah mata kucing
-cendawan
-gula
-pewarna yang di benarkan
(Amat sesuai untuk di buat Lai Chi Kang)

jika berminat sila hubungi haslina (0172592705)
untuk tempahan lebih dari 15 botol sila minta harga istimewa dari kami.


Rabu, 22 Mei 2013

CLOSED







TOMMY Flat Face Persian
Baka saiz besar
RM200

Syarat2 :-

1)Pastikan kucing anda "ON-HEAT"
2)Pastikan kucing anda sihat & bersih
3)Bebas dari kutu
4)pasir disediakan
5)Makanan disediakan: Iams
6)Tempoh mating 7 hari,jika dlm tempoh 45 hari kucing betina anda tidak bunting boleh hantar semula FOC
7)Pembayaran perlu diselesaikan semasa penghantaran .
8)Progress akan di update melalui e-mail or sms 1x sehari

p/s: bulu pendek sebab baru lepas trim.
       pic no 2 & 3 hasil anak dari baka kucing nie.

 - when already make payment and agrees to make Mating service & agree to the terms as above with LCH .. no refund

jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)

Selasa, 21 Mei 2013

Anak2 lorex




Isnin, 20 Mei 2013

Mating Service high nose persian [CLOSED]

Persian 4 mating (limited)
RM200 (Promotion Price  RM 180)
Syarat2 :- 
1)Pastikan kucing anda "ON-HEAT" 
2)Pastikan kucing anda sihat & bersih 
3)Bebas dari kutu 
4)pasir disediakan 
5)Makanan disediakan: Iams 
6)Tempoh mating 7 hari,jika dlm tempoh 45 hari kucing betina anda tidak bunting boleh hantar semula FOC 
7)Pembayaran perlu diselesaikan semasa penghantaran .
8)Progress akan di update melalui e-mail or sms 1x sehari 

ps:-if you violate the terms of the above, no refund
     - when already make payment and agrees to make Mating service & agree to the terms as above with LCH .. no refund
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)


anak2 lorex



Jumaat, 10 Mei 2013

sold




Kitten C
semi flat persian
untuk di jual,
sangat manja,
litter train,
makan iams kitten
gender:male
age:9 month
d.o.b: 27 - Aug - 12
mom:DLH
dad:flatface persian
color: orange & white
price :600
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)

Rabu, 8 Mei 2013

Anak-anak lorex & yoshirin



si ayah
yoshirin &anak2



Jumaat, 3 Mei 2013

3 prince 2 princess


3 prince 2 princess 
DOB : 07.04.13
Breed: Persian cross
mom:persian cross (maine coon) 
Dad :persian High nose

Isnin, 15 April 2013

male adult semi flat persian (Sold)




:Jantan
:Sangat2 manja
:Makan royal canin
:RM 1300(nego)
:Umur: hampir 2 tahun
:Good for breeding sebab dah pandai mating
:Baka besar
color: orange
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)


Isnin, 8 April 2013

Chantek dah beranak

Setelah hampir 2 bulan menungu kelahiran anak si chantek nieh...akhirnya pada 07/04/13 lahirlah 5 ekor kitten yg comel hasil perkahwinan chantek & lorex... syukur semuanya selamat..

si ayah

& si ibu


anak2 chantek..5 ekor semuanya...2 betina & 3 jantan..chantek pls jaga elok2 yer... :)

Isnin, 4 Mac 2013

sold


KITTEN A(SOLD)




flat persian
for sale,
gender:male
age:4 month
mom:flatface persian
dad:flatface persian
color: grey
price :1300(nego)
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)

KITTEN B(SOLD)


flat persian
for sale,
gender:female
age:4 month
mom:flatface persian
dad:flatface persian
color: grey
price :1200(nego)
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)


video


Jumaat, 22 Februari 2013

semi flat persian for sale(SOLD)


semi flat persian
untuk di jual,
gender:male
age:6 month
d.o.b: 27 - Aug - 12
mom:DLH
dad:flatface persian
color: orange & white
price :650(nego)
jika berminat sila hubungi saya.0129461472(khairol)


Isnin, 18 Februari 2013

family planing


Minggu nieh hantar lorex untuk di matingkan dengan kucing cik yosh lin... Hope dapat anak2 yang comel2....

yoshirin "abg lorex kacak lahhh"



hihi x lama lagi lorex akan jadi bapak =)

Jumaat, 8 Februari 2013

mengemas bilik kucing!!

Abg teh & the geng seronok sbb bilik dah kemas,pls jgn buat sepah lagi yerr abg teh.. Kepada kawan-kawan yang bercuti n balik ke kampung diucapkan berhati-hati di jalan raya & semoga selamat sampai ke destinasi yg di tuju. Kepada kawan-kawan LCH yg berbangsa cina, Gong Xi Fa Cai. =)

Khamis, 7 Februari 2013

Che Teh & Lorex


Khamis, 31 Januari 2013

Kucing suka tgk tv??



Sebenarnya kucing tidak tengok tv,ini kerana kucing tetarik dengan pegerakan visual yg mereka lihat di kaca tv. Kucing tak dapat melihat seperti kita,tetapi pegerakan yang ada memberi rangsangan kepada mereka.

Mungkin juga di sebabkan anda terlalu asyik menonton sampai mengabaikan nya,lalu dia mengangu anda untuk menarik perhatian anda untuk bermain dengan nya.




Nota

Perlukan perkhidmatan grooming untuk anak bulus anda? Kami menyediakan khidmat grooming ke rumah anda,sila hubungi saya untuk keterangan lanjut atau klik disini


Rabu, 30 Januari 2013

Kenapa kucing suka mengibaskan ekornya?


Kucing mengunakan ekor mereka untuk menunjukan mood mereka.

tail signal

Nota

Perlukan perkhidmatan grooming untuk anak bulus anda? Kami menyediakan khidmat grooming ke rumah anda,sila hubungi saya untuk keterangan lanjut atau klik disini


Isnin, 28 Januari 2013

Bila kucing jantan dah mula start mengatal?-Lorex & Candy

Hah hari nie kucing kedua LCH lak start mengatal. Lorex telah selamat menunaikan tanggung jawabnye sebagai kucing jantan yg berjaya. Risau jugak bila kucing jantan dah mula start mengawan nieh. Sure x reti duduk diam kat rumah. Antara tanda-tanda kucing jantan mula  mengawan adalah:

  • Suka mengeluarkan suara yg tinggi
  • Spraying(kucing jantan akan kencing di dinding atau memana object untuk menanda kawasan sekaligus memberitahu kucing betina yang ia adalah kucing dominann di kawasan itu) 
  • Apabila nampak kucing betina ia akan segera menaikinya
  • Kerap keluar rumah


Antara 4 sbb tuh, cuma satu sbb jer LCH x berapa nak berkenan "SPRAYING", Nasib baiklah lorex n putih x melakukan aktiviti spraying sanggt. Klu x habis rumah bau hancing.

Petang tadi LCH membawa lorex ke Serindit Photo untuk di kahwinkan  dengan Candy kucing abg crol,baru letak 5 minit aktiviti lovemaking rancak dijalankan sampai tertido lorex melayan kehendak si candy nieh. walau apa pun esok akan bawak lorex ke studio lagi untuk  mengulangi sehingga candy stop on heat.


Lorex & candy @ Serindit Photo


Nota

Perlukan perkhidmatan grooming untuk anak bulus anda? Kami menyediakan khidmat grooming ke rumah anda,sila hubungi saya untuk keterangan lanjut atau klik disini

Ahad, 27 Januari 2013

Kenapa kucing bedengkur/ purring?




Kebiasaannya kucing bedengkur kerana mereka berasa tenang dan kesenangan. Ibu kucing bedengkur untuk membiarkan anak kucing tahu yg dia ada berdekatan dengan mereka. Dengkuran anak kucing pula adalah tidak balas dr grooming si ibu.

Kucing dewasa pula bedengkur atau purring untuk menarik orang dewasa supaya bermain dengan mereka. So klu kucing kita purring jgn lah buat x tahu dengan mereka ye...

Kucing yang lebih tua juga didapati berdengkur apabila cuba mendekati kucing muda, sebagai tanda dia ingin bersahabat dan berkawan.

Kucing juga berdengkur jika mereka cedera, semasa melahirkan anak, malah ketika menghadapi kematian. Pakar zoologi British, Desmond Morris menyimpulkan bahawa dengkuran ini sebagai tanda persahabatan, samada kucing itu senang ketika ditemani atau ketika saat memerlukan seorang teman.


Nota

Perlukan perkhidmatan grooming untuk anak bulus anda? Kami menyediakan khidmat grooming ke rumah anda,sila hubungi saya untuk keterangan lanjut atau klik disini

 

Copyright © Little Cat House KL. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert