Isnin, 28 Januari 2013

Bila kucing jantan dah mula start mengatal?-Lorex & Candy

Hah hari nie kucing kedua LCH lak start mengatal. Lorex telah selamat menunaikan tanggung jawabnye sebagai kucing jantan yg berjaya. Risau jugak bila kucing jantan dah mula start mengawan nieh. Sure x reti duduk diam kat rumah. Antara tanda-tanda kucing jantan mula  mengawan adalah:

  • Suka mengeluarkan suara yg tinggi
  • Spraying(kucing jantan akan kencing di dinding atau memana object untuk menanda kawasan sekaligus memberitahu kucing betina yang ia adalah kucing dominann di kawasan itu) 
  • Apabila nampak kucing betina ia akan segera menaikinya
  • Kerap keluar rumah


Antara 4 sbb tuh, cuma satu sbb jer LCH x berapa nak berkenan "SPRAYING", Nasib baiklah lorex n putih x melakukan aktiviti spraying sanggt. Klu x habis rumah bau hancing.

Petang tadi LCH membawa lorex ke Serindit Photo untuk di kahwinkan  dengan Candy kucing abg crol,baru letak 5 minit aktiviti lovemaking rancak dijalankan sampai tertido lorex melayan kehendak si candy nieh. walau apa pun esok akan bawak lorex ke studio lagi untuk  mengulangi sehingga candy stop on heat.


Lorex & candy @ Serindit Photo


Nota

Perlukan perkhidmatan grooming untuk anak bulus anda? Kami menyediakan khidmat grooming ke rumah anda,sila hubungi saya untuk keterangan lanjut atau klik disini

3 ulasan:

Unknown berkata...

Saya mahu tanya... Apabila kucing jantan mengawan. Adakah kucing tersebut akan meninggalkan rumahnya? :'(

Syazwin Amira berkata...

Saya mahu tanya... Apabila kucing jantan mengawan. Adakah kucing tersebut akan meninggalkan rumahnya? :'(

Syazwin Amira berkata...

Saya mahu tanya... Apabila kucing jantan mengawan. Adakah kucing tersebut akan meninggalkan rumahnya? :'(

Catat Ulasan

 

Copyright © Little Cat House KL. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert