Sabtu, 8 Jun 2013

Tahukah anda?


Bagi sesetangah owner kucing pasti akan berdepan situasi begini, anak bulus yang xtive,tiba-tiba menjadi pendiam dan makin kurus.

Kenapa boleh jadi begitu,ini kerana anak kucing kurang antibodi dalam badan ,ini menyebabkan mereka mudah jatuh sakit, contoh demam. anak kucing yang demam jika tidak di rawat boleh membawa maut.

Bagaimana nak merawat,hantar vet sure vet akan ckp dia x boleh nak buat apa2 sbb terlalu kecil. Jangan risau setiap penyakit pasti ada cara merawatnya.

LCH bg tips untuk anda yang pernah tau sedang menghadapi situasi begini..

apa yang anda perlu buat ialah, beli glukolin atau lebih di kenali sebagai glukosa dan beri kepada anak kucing kita. Kenapa glukosa? Ini kerana glukosa memberi tenaga sampingan untuk anak bulus kita. oleh kerana anak bulus kita x ada tenaga maka kita lah kena menyuapkan mereka dengan mengunakan syringe.

Selain itu anda juga perlu bagi susu untuk menambahkan tenaga. Tapi susu apa? jangan pulak kita bagi susu dutch lady beperisa choc or strawberry ,anlene atau susu soya jagung. Ini kerana susu-susu tersebut mempunya laktosa yang sukar di hadam oleh kucing. berilah kucing susu khas untuk mereka.

Tapi jika anda telah membuat semuanya dan anak kucing masih sakit, makin terimalah qada tuhan,kita mungkin mampu merancang dan berusaha tapi allah lebih tahu apa yang terbaik untuk hambanya. jadi kita harus berusaha dan serahkan pada allah selebihnya. 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Copyright © Little Cat House KL. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert